Термін придатності такої заготівлі – 6 місяців при -18 градусах. Розморожувати такий корінь потрібно у холодильнику. Повторно заморожувати цей продукт не можна, тому після його розморожування слід використовувати повністю. Якщо ж ви готуєте страви з імбиром не дуже часто, то вам підійдуть інші способи заморожування.
Заморожений Щоб заморозити корінь імбиру, необов'язково його чистити та ділити на частини. Для цього вам знадобиться герметичний морозильний мішок або контейнер. Однак корисні властивості в замороженому вигляді імбир втрачає, зате смаковими якостями радуватиме протягом півроку.
Найоптимальніший спосіб зберігання кореня імбиру – це у овочевому відсіку холодильника. Категорично заборонено зберігати його в морозильній камері, адже імбир теплолюбна рослина і при низьких, а тим більше негативних температурах, вона позбавляється всіх своїх корисних властивостей.
Він пухкий, твердий, не зморшкуватий і дуже запашний. Для заморожування необов'язково чистити або подрібнювати імбир. Можна, можливо заморозити корінь імбиру повністю, щільно загорнувши у фольгу або запакувавши в пакет для заморожування. Діставши корінь з морозильної камери, просто очистіть необхідну частину і натріть її на тертці.