За смаковими якостями найбільше цінуються тонкошкірі, соковиті, великі та повноважні апельсини мальтійські, генуезькі, малагські та сицилійські, або мессинські. Окремі дерева мають велику — як у дуба — крону та живуть до 100-150 років; у врожайний рік вони можуть дати до 38 000 плодів.
Він має бути яскравим. Якщо шкірка має блідо-оранжевий або жовтуватий відтінок, трохи схожий на колір грейпфрута, то він може виявитися зеленим або висохлим. Наявність якихось плям свідчить у тому, що плід зіпсований. Його вживати в їжу не можна.
Апельсини. Апельсини сорти Valencia з Флориди та Техасу можуть успішно зберігатися протягом 8-12 тижнів при температурі 0 – 1 ° С та відносній вологості 85-90%.