Як довго місити тісто для хліба?

0 Comments 02:41

Місити в мисці треба приблизно 20 хвилин, Доки тісто не перестане прилипати до рук. Готове тісто має бути гладким і не надто крутим. Його потрібно посипати зверху борошном, накрити харчовою плівкою та рушником, загорнути миску у щось тепле і залишити в теплому місці, поки тісто не збільшиться у розмірі в 2 рази.Oct 16, 2017

Тісто замішується в міксері протягом 20 хвилин на невеликій швидкості. Якщо ви працюєте вручну, то перший заміс потрібно провести протягом п'яти хвилин. Після першого замісу залиште тісто на 20 хвилин при кімнатній температурі під рушником, щоб він підійшов.

Загальне правило у кулінарії – причетне тісто піднімається в теплі, а це означає, що температура в приміщенні повинна бути 24-30 градусів. У цьому температурному діапазоні час підняття тіста – б'де близько 1-2 годиннайкраще накрити тісто вологою тканиною, щоб воно не висохло.

Тісто довго замішують не тільки для того, щоб олія, борошно, цукор та дріжджі рівномірно розподілилися. Під час замішування в ньому розвивається клейковина, яка відповідає за еластичність, гладкість і м'якість, пишність і пористість свіжоспеченого виробу.

Related Post

Як навчитися користуватися японськими паличкамиЯк навчитися користуватися японськими паличками

Як користуватись японськими паличками? 1:19Рекомендований кліп · 58 сек. Як їсти паличками новачкові? Не варто тримати палички надто близько до основи. Краще, щоб над долонею виднілася тільки їхня верхня третина.