Перед варінням лангустини розморожувати і очищати від панцира не треба, то це дозволяє зберегти соковитість морепродукту. Можна додати інші спеції, але потрібно бути гранично акуратними, оскільки лангустини дуже добре вбирають аромат маринаду, часнику та трав.
Бо в мене лангустини варено-морожені (червоний відтінок), то я варю їх 2-3 хвилини після закипання. Якщо лангустини сироморожені (темно-зелений відтінок), то на їх приготування потрібно значно більше часу: для категорії L1 – 17-20 хвилин, L2 – 12-15 хвилин, L3 – близько 10 хвилин.
Як правильно їсти лангустини Найбільш поживними та м'ясними частинами морепродукту є хвіст та черево. У ресторанах, які готують морепродукти, вони подаються обробленими та очищеними. Також за допомогою вилочки можна витягти м'ясо з панцира, а щипцями розколоти ноги, щоб висмоктати м'ясо.