Для того щоб кальцій засвоювався правильно йому необхідні вітамін D3 та вітамін К2. D3 допомагає кальцію засвоюватися через стінку кишечника в кровотік і спрямовується на потреби організму1,2. Однак поодинці він не здатний запобігти відкладенню кальцію в артеріях та м'яких тканинах без вітаміну К2 – менахінона3.
Нестача кальцію можна, можливо заповнити, Використовуючи такі продукти:
- Яєчна шкаралупа. У продажу є харчові добавки та засоби на її основі. …
- Кунжутні насіння, макові насіння. …
- Сир твердих сортів. …
- Фермерське молоко.
- Сардини та шпроти. …
- Базилік. …
- Мигдаль. …
- Квасоля чи боби.
Насамперед це кофеїн, жир і сіль. Фатинова та щавлева кислоти перешкоджають засвоєнню кальціюЦі кислоти містяться в щавлі, ревені, шпинаті, буряках та інших рослинних продуктах. Не варто відмовлятися від перерахованих вище продуктів зовсім – головне, при вживанні дотримуватися норми.