Якщо в готове тісто необхідно додати соду, то її слід розвести водою та розчин додати в тісто. Тонко розкочене тісто, можна перенести, якщо його присипати борошном і повернути на качалку.
Тому є два способи додати та розподілити соду по тесту: Просіяти соду або розпушувач разом із борошном, бажано кілька разів. Додати соду або розпушувач в борошно, що просіює, і як слід збити віночком – робити це потрібно не менше 30 секунд.
Що буде, якщо додати соду Якщо до дріжджів додати соду (розпушувач), то тісто та випічка вийдуть дуже пишними. Крім того що тісто вийде пишним через дріжджі, сода буде працювати під час випікання. До речі, в цей час дріжджі відмирають, тому частина їх функцій на себе бере розпушувач.сода).