Щоб легше було дістати цукерки, силіконову форму можна вивернути. А по пластиковій, полікарбонатній та металевій досить просто постукати дном, перевернувши молд, щоб вироби висипалися на рушник або м'яку тканину. Не треба торкатися готового шоколаду руками, щоб допомогти витягнути його з форми.
Щоб витягнути шоколадний виріб з форми, Досить просто її перевернути. Якщо вироби досить тендітні (корпуси півсфер, наприклад), то краще діставати їх з форм, зачіпаючи пальцем.
Шоколад не був темперований (або прекристалізований) Тому шоколад не твердне і пристає до формі. Перш ніж працювати з шоколадом, його необхідно темперувати (або прекристалізувати).
Шоколад придбав дивну текстуру, став дуже ламким. Підсумок – використання шоколаду без темперування призводить до прилипання шоколаду до формі та зміни його текстури. Змащувати силіконові форми для шоколаду не потрібно, якщо у Вас якісний молд.