Бікарбонат натрію, також відомий як харчова сода, є чудовим рішенням для очищення фруктів чи овочів. Розведіть 1 чайну ложку соди в 500 мл води та замочуйте в ній продукти протягом 15 хвилин, а потім промийте у проточній воді.Aug 11, 2022
Спершу їх необхідно відмити від землі у проточній воді, а потім потерти овочі спеціальною щіткою протягом 2-3 хвилин – так підуть залишки бруду і змиються шкідливі бактерії. Картопля, буряк, морква, редис, редьку, хрін недостатньо просто промити під проточною водою.
Найкраще помістити овочі у теплу воду, щоб бруд сам почав відшаровуватися від плоду. Далі достатньо потерти їх мочалкою під теплою водою і потім зняти шкірку. Овочі, які ростуть на стеблах, не вимагають особливої уваги – їх потрібно лише потерти руками, тримаючи під краном.
Помідори, огірки, баклажани, патисони, кабачки, перець, гарбуз, квасолю потрібно відмити від землі в проточній воді і потім ретельно вимити під проточною водою за допомогою щітки протягом 2-3 хвилин і сполоснути кип'яченою водою.