Рибу шматочками (відварена та парова) та рибні котлетки можна давати дітям лише після 12-18 місяців. Вводити рибне пюре в харчування треба, як будь-який новий продукт, поступово, починаючи з 0,5-1 чайної ложечки та поступово збільшуючи обсяг до необхідного протягом 5-7 днів..
У перші місяці життя дитина повинна пробувати лише нежирні сорти риби (Не більше 4% жиру), тому що вони швидше і легше перетравлюються. Це може бути: хек, камбала, тріска. Рибу середньої жирності (наприклад, сом чи морський окунь) залиште до віку півтора року.
Коли в прикорм вводять рибу, починають так само, як і з будь-якою новою стравою. Для початку – з 1/2 чайної ложки у першій половині дня. Після цього необхідно ретельно стежити за реакцією малюка на новий продукт. Рекомендована риба для першого прикорму дитині – білих нежирних сортів, наприклад, тріска, хек, судак.
Потрібно починати вводити рибу до раціону дитини з 8-го місяця життя», – розповів лікар у своєму YouTube-каналі. Він також зазначив, що краще віддавати перевагу рибі промисловому заморожуванню і ніколи не купувати її з рук.