Перці опустити в окріп, довести до кипіння і бланшувати 1,5-2 хвилини. Бланшовані перці обсушити та остудити. Акуратно, щоб не зашкодити, вставити перці один одного. Розкласти перці в пакети для заморожування, закрити та прибрати в морозильну камеру.
Підготувати перець, банки та кришки. у велику каструлю чи таз налити води, коли закипить бланшувати перець і складати у велику чашку, він повинен трохи полежати, щоб стати податливим. Поруч поставити іншу, але вже повну каструлю, з окропом.
Як підготувати перець до заморожування
- Ретельно миємо овочі під проточною водою.
- Гострим ножем вирізаємо серцевину, видаляємо все насіння і прожилки всередині стручків. …
- Ще раз промиваємо стручки від залишків насіння та зрізаних волокон.
- Обсушуємо перці паперовим рушником або бавовняною тканиною.
29 Aug 2016