Баклажан покращує травлення, нормалізує перистальтику кишечникатому у лікувальному харчуванні використовують його при хронічному гастриті, особливо при гастриті зі зниженою секреторною функцією; при синдромі роздратованого кишечника, особливо зі схильністю до запорів.Jul 29, 2019
У баклажанах міститься клітковина, а також волокна, які важко перетравлюються.
Кому насамперед варто є баклажани: цей продукт безперечно варто включити в меню людям з підвищеним холестерином, тим, хто страждає від хвороб серця та судин, а також тим, хто хворіє на діабет. Кому баклажани є не можна: у баклажанах багато солей та ефірів щавлевої кислоти – оксалатів.
У складі баклажану, звичайно, є і вітаміни, у тому числі C і B6, фолієва кислота, каротин, а також мікроелементи: калій, кальцій, залізо, мідь, цинк та ін. та сприяє виведенню з організму рідини.