Гречка Це рекордсмен за кількістю білка серед гарнірів.
Насамперед зверніть увагу на бобові: сою, квасолю, сочевицю, маш, зелений горошок. Також високий вміст рослинного білка у шпинату, петрушки, часнику, броколі та капусти кольрабі.
Саме велике кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м'ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.
Найбільші білкові крупи
Назва продукту | Зміст білка на 100 г сухий крупи | Приблизний рівень засвоєння білка |
---|---|---|
Гречана крупа | 10 – 12 г | 50 – 60% |
Вівсяна крупа | 10 – 12 г | 50 – 60% |
Перлова крупа | 10 – 12 г | 50 – 60% |
Манна крупа | 10 – 11 г | 50 – 60% |
•Jan 7, 2021