Багато кремнію міститься у пікульнику, горці пташиному, пирію, у мати-й-мачусі, кульбабі. Рекомендується приготувати по 50 г хвоща, пікульника та кропиви та 100 г горця пташиного.
Продукти, що містять кремній Більше всього його в рисі, вівсяній крупі, цільно зерновій пшениці, висівках, буряках, капусті, кукурудзі, морквині та огірках, у бобових рослинах, у насінні соняшнику та різних горіхах, фруктах та сухофруктах.
Кремній, за даними літератури, міститься у цільному зерні, зелених бобах, коричневому рисі, абрикосах, бананах, бурих водоростях, вишні, родзинках, інжирі, капусті полуниці та суниці, кукурудзі, цибулі, моркві, огірках, пастернаку, пшеничних висівках, хвощах, хвощах .