Одне яйце середнього розміру містить 186 мг холестерину.що становить 62% від рекомендованої добової норми (RDI). якщо подивитися на яйце пильніше, то вчені відзначили нижчий вміст холестерину в білку (джерело 10).
Дієтологи заявляють: щоб холестерин з яєчного жовтка не перетворювався на ЛПНГ, яйця повинні варитися некруто або круто. Смажити яйця експерти харчування рекомендують не більш ніж з 1-2 чайними ложками олії, а "обтяжувати" яєчню беконом або сиром не радять зовсім.
У кожному яєчному жовтку міститься 200-250 мг холестерину – більше ніж майже в будь-якому іншому продукті. Ця речовина у високій концентрації – постійний супутник найстрашніших хвороб. І все-таки в деяких випадках щодня можна з'їдати десятки яєць і залишатися цілком здоровою людиною. У чому секрет?
Якщо в людини підвищений рівень холестерину, то щодо цього є 2 точки зору. Одні фахівці вважають, що яйця на холестерин не впливають, інша думка спрямована на те, що при Порушення ліпідного обміну треба обмежувати кількість яєць, а саме яєчного жовтка, до двох штук на тиждень.