Найбільше калію та мікроелементів міститься в шкірці картоплі, тому картопля в мундирі корисніша за очищену.Oct 4, 2018
В овочах та картоплі багато вітамінів знаходиться у шкірці. Тому запечена в «мундирі» картопля корисніше вареного, а зварений у шкірці краще зберігає корисні речовини, ніж очищений. Але важливо звернути увагу на колір шкірки: якщо вона позеленіла, картопля до вживання не годиться.
Чому картопля краще їсти холодним У бульбах міститься так званий «стійкий» крохмаль, який остаточно набуває своєї «стійкості» після повного остигання. Простіше кажучи, у процесі термічної обробки (варіння чи запікання) крохмаль, що міститься в картоплі, змінює свою структуру.
Запікання картоплі в духовці. Найкорисніший спосіб приготування цього продукту. При такому способі у ньому зберігається такий корисний елемент, як калій, який просто необхідний для роботи нашого серцевого м'яза. Також калій займає важливе місце у роботі нервової системи, передачі нервових імпульсів.