Для профілактики сальмонельозу в жодному разі не можна давати малюкам яйця у сирому вигляді. Перед тим, як давати малюкові, яйце необхідно добре зварити, і тільки в такому вигляді годувати яєчним жовтком Вашу крихту.
· Жовток можна, можливо давати тільки звареним круто. Не потрібно використовувати сіль чи цукор. Достатньо зварити яйце, витягти жовток і добре розім'яти його до пюреподібної консистенції. · Для підгодовування до року можна використовувати тільки свіжі курячі або перепелині яйця.
З 4 місяців – яєчний жовток Так думали педіатри другої половини XX століття, рекомендуючи вводити цей продукт якомога раніше. Наразі норми змінилися: ВООЗ не радить давати жовток дитині раніше 7 місяців, зокрема через ризик алергічної реакції.
О сьомій місяців дитині можна, можливо дати не більше чверті жовтка в день. Почніть із невеликого шматочка – 1/8 -1/10 жовтка. Протягом тижня доведіть до дозволеного обсягу порції 1/5–1/4 жовтка. З'їсти жовток у чистому вигляді малюк не зможе.