– Вважається що після 40 років молоко взагалі не рекомендується, оскільки воно сприяє вимиванню кальцію з кісток, – каже лікар-остеопат, фахівець із мануальної терапії Павло Осипов. – Це підтверджено експериментально. Потрібно вживати лише кисломолочні продукти – сир, кумис, тан та інші.
Причина дефіциту лактази в організмі, яка відповідає за переробку молочного цукру. Ваш вік 50+. У більшості людей похилого віку розвивається атеросклероз, а молоко лише сприяє розвитку цієї хвороби. Крім того, з віком здатність організму переробляти молоко значно знижується.
До третини білка на день людям віком 60 років і старше потрібно отримувати з молочних продуктів – вони містять багато кальцію, необхідного для профілактики остеопорозу. Щодня з'їдайте по 100 г знежиреного сиру і 10-30 г нежирного сиру. При добрій переносимості можна, можливо випивати 300-400 мл молока в день.
Після 50 років молоко потрібно пити вкрай помірковано, скоротивши його кількість до однієї склянки на день. Справа в тому що молоко сприяє накопиченню в організмі речовин, які провокують розвиток атеросклерозу. І саме після 50 років різко збільшується ризик розвитку цього захворювання.