кількість цукру у сухому вині мінімально – менше 0,3% цукру при 9-11% спирту; зміст цукру у напівсухому вині 0,5-3%, алкоголю – 9-11%; у напівсолодкому світлому вині цукру стільки ж, скільки і в червоному: 3-8%, спирту 9-13%;
Сухим називають вино без цукру або з мінімальним вмістом (до 0,3%). При бродінні дріжджі переробляють всю фруктозу в соку, але штучно напій не підсолоджується. Такі вина вважаються найбільш натуральними, смачними та корисними, але вимагають високої якості сировини.
У солодкому шампанськом вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, у брюті міститься менше 12 грам на літр.