На першому місці, звичайно ж, субпродукти тваринного походження – печінка, нирки, селезінка. Кількості гемової заліза, Яке засвоюється більш ефективно, ніж мікроелемент з продуктів рослинного походження, у них достатньо. Свиняча печінка найкраща, як лідер за змістом заліза.
Найбільше елемента міститься у топінамбурі – близько 4 мг. У яблуках та грушах його 2,6, у маракуйє – 1,6, а у фініках – 1 мг. Увага! Овочі та фрукти багаті на вітаміни B12 і C, що покращують всмоктування заліза.
Залізо рослинного походження, або негемова залізо, гірше засвоюється організмом Негемове залізо, в основному, міститься в продуктах рослинного змісту, наприклад, у цілісних злаках, горіхах, насінні, бобових, квасолі та листовій зелені.