У якому сирі найменше жиру?

0 Comments 01:11

Тофу – Найнижче калорійний сир (73 ккал, жирність 4%). Готують його із соєвого молока методом стукання. Для зсідання білкової маси використовують лимонну кислоту.

До таких різновидів відносять Тофу, Чечіл, Гаудетте, Бринзу, Ольтермані. Легкі – мають жирність від 20 до 30 %, здебільшого ставляться до м'яких сирів.

Для максимального зниження обсягу жирів у раціоні необхідно перейти на низькокалорійні сири (до 300 Ккал та с жирністю не більше 20%). Дієтологи рекомендують легкі різновиди наступних сортів: бринза, адигейська сир, моцарелла, бри, рикотта, тофу та фета.

У сирів нормальної жирності (40-50 відсотків) зазвичай щільна консистенція та виражений смак, сири з високим вмістом жиру м'які, дуже смачні і легко, немов олія, мажуться на хліб, а ось нежирні сорти, як правило, не надто смачні, хоч і у них є свої шанувальники.

Related Post