У солодкому шампанському вині міститься понад 50 г цукру на літр, у напівсухому – від 32 до 50 грам на літр, у сухому – від 17 до 32 грам цукру на літр, в екстрасухому – від 12 до 17 грам, брюте міститься менше 12 грамів на літр.
Non-dosage (brut nature) Non-dosage (brut nature) Шампанське без цукру. Практично зовсім – трохи більше 6 г/л. Це найкращі сорти шампанського, дорогі. Трапляються не так часто, тому що вимагають найкращих сортів винограду.
Брют Натур (Brut Nature, Non-dosage) – сюди відносяться ігристі вина, у яких практично немає цукру. Його кількість становить трохи більше 3 грамів на літр.
У екстра-брют додають найменше цукруа кількість залишкових цукрів практично дорівнює нулю. У брюті цукру вже трохи більше, а ось наступні види – екстрасухе, сухе, напівсухе – містять цукор за наростаючою.