Один із продуктів-лідерів за вмістом білка – це без сумніву сир. Наприклад, у 100 г сиру 0% жирності ТМ «Яготинське» міститься 18 грамів білка при енергетичній цінності 94 калорії.May 10, 2017
Найбільша кількість протеїну міститься в яєчних білках, білому м'ясі, сирі, сої, квасолі, горіхах. Ці продукти, багаті на білок, знаходяться у вільному доступі і повністю задовольняють норму споживання, незалежно від цілей.
У 100 г сиру міститься близько 20 г білка, у той час як у 100 г яєць (у двох великих) – близько 13 г.
Рослинний білок (у 100 г продукту)
- Спортивний протеїн: до 75 г
- Соєві продукти: 30-50 г (тофу, соєве м'ясо, соєве молоко).
- Горіхи: 10-20 г (пекан у середньому містить 10 г білка на 100 г продукту, кешью – близько 13 г, кедрові, лісові та волоські горіхи – 15 г, мигдаль та фісташки – до 22 г, арахіс – 23–26 г).