Головна перевага листового желатину – його можна не зважувати та не відміряти необхідну кількість. Вага одного аркуша – 5 гр. Погодьтеся, дуже зручно просто взяти потрібну кількість аркушів, а не відміряти ложками. Друга перевага листового желатину – його можна замочувати у будь-якій кількості холодної води.
При цьому пам'ятайте, що листовий та порошковий желатин однієї сили — цілком ідентичні щодо фінального результату. Ви сміливо можете замінювати один тип желатину на інший, якщо вам зручніше працювати з ними.
Властивості порошкового желатину: Сильніше за листовий желатину. Замочується у пропорції 1 частина желатину на 6 частин води.
Сила желатину вимірюється в градусах bloom – чим вище цифра, тим краще здатність желюючої здатності, тим більша кількість маси він може стабілізувати. Найчастіше зустрічається желатин із силою 120-265 bloom.