Секрет простий: рису потрібен деякий час, щоб увібрати в себе вологу. А при сильному вогні вона швидше випарується. Не можна часто заважати рис у процесі приготування. Заважати рис можна тільки до того, як вода закипить.28 May 2020
Що залежить від промивання Але рис не вийде розсипчастим, якщо перед приготуванням не промити крупу у холодній воді. Так видаляється зайвий крохмаль. А якщо замочити крупу на 30 хвилин, то можна скоротити час приготування і не розварити крупу.
1. Додати рисовий оцет – Мал, вбираючи його, трохи розбухає і стає липким. 2. У гарячий Мал додати підсолодженого окропу, перемішати і залишити набухати на 20 хвилин.
Рис злипається через крохмаль, який виділяється при варінні. Його кількість можна зменшити, якщо заздалегідь промити Мал, а також правильними пропорціями води.