Зерновий (grain whisky): Хоч солод теж зерно, але в даному випадку, зерновий віскі – це віскі з будь-якої суміші різних злаків. Друга основна відмінність – дистиляція може йти в колонах або перегінних кубах безперервної перегонки. Це найдешевший промисловий спосіб виробництва алкоголю.
Односолодовий віскі міцніший, різкіший, насиченіший, ніж купажований. У нього практично не буває складної ароматики, є різкі спиртові ноти та тони деревини. Його не розбавляють і не додають у коктейлі.
Солодове віскі (Malt whisky). Це шотландське віскі, що отримується з чистого ячмінного солоду без змішування із зерновим (grain whisky) віскі.
Солодовий віскі Віскі двічі (іноді тричі) переганяється в кубах, а потім витримується в дубових бочках (найчастіше повторного заповнення) не менше трьох років.