Зернові віскі (кукурудза, жито) готують перегонкою сусла з непророщеного зерна. Прості спирти використовуються лише для приготування купажів. Перегонку рому ведуть класичним методом відсікання "голів" та "хвостів" – на виході виходить міцний алкоголь, насичений смаком і ароматом.17 Mar 2019
Чистий ром Якісний білий ром рекомендується пити В чистому вигляді. Це традиційний аперитив: напій слід подавати на початок основної трапези, використовуючи горілчані чарки. Він здатний пробуджувати апетит навіть краще, ніж вино. Подавати до цього виду рому стоїть м'ясні страви.
Напій набуває його за роки витримки у дубовій бочці. Якщо у молодих сортів краще виявляються відтінки патоки та коричневого цукру Демерара, то у більш зрілого рому у смаку виразно присутні ноти меду, карамелі та теплих солодких прянощів. Смак мигдалю найкраще проявляється у рому витримкою від 10 років.
Віскі – 40-50% про., Деякі сорти до 68% про. Ром – 35-80% про. Абсент – 55-85% про.