основний інгредієнт пуншу — ром, який можна замінити іншим міцним алкогольним напоєм. Глінтвейн готується лише з основі червоного вина; у пуншу немає суворої рецептури; основний додатковий компонент пуншу – Фрукти, які додаються у вигляді соку або нарізаних шматочків м'якоті.
Пунш відрізняється від глінтвейну лише тим, що до його складу входить не вино, а міцні спиртні напої (ром, віскі, горілка і т. д.), щоправда, розведені водою (молоком або чимось безалкогольним). В іншому рецептура практично та сама.
Сидр – Слабоалкогольний напій, який отримують бродінням яблучного, рідше грушевого або айвового соку за допомогою додавання культивованих дріжджів або натуральним способом. Пунш – Збірна назва коктейлів, в першу чергу алкогольних, що зазвичай містять фрукти або фруктовий сік.
Основна відмінність між цими гарячими коктейлями – інгредієнти, особливо це стосується алкоголю. Основа пуншу – ром, бурбон або коньяк, грога – Винятково ром, глінтвейну – червоне вино.