Вважається, що пози (бууза) — один із варіантів китайської страви баоцзи (кіт. 宝子), звідки походить і назва страви, але на відміну від китайського аналога. начинка в буузах виключно м'ясна. Крім того, баоцзи завжди роблять з дріжджового тіста, тоді як для бууз це лише один з різновидів.
Хінкалі варять у великому обсязі води, а ось для приготування бууз використовується спеціальна каструля – пізниця. Буузи в ній готуються на спеціальних ґратах на пару приблизно 20-25 хвилин, тому і бульйон потім у них виходить ніжний та смачний. Один з найголовніших етапів приготування та хінкалі, і бууз – їхнє ліплення.
Загальне у двох страв те, що це м'ясна начинка, обгорнута тістом та приготовлена на пару. Але на цьому вся схожість закінчується. Манти люблять різноманітність у начинці, цибулю та приправу з яскраво вираженим смаком. Буузи більш консервативні, але не менш смачні.
– По суті, пози – Ще один різновид пельменів. Відрізняються вони розмірами (діаметр однієї штуки – 5-8 сантиметрів), формою (це не «вуха», а «мішечки») та ступенем подрібнення начинки – пози кладеться рубане, а не прокинуте м'ясо, – пояснював «Life».