По перше, Лимони – кислі і ростуть у субтропіках, а лайми – з невеликою гіркуватістю і народжуються в тропіках. Лимон можна зберігати кілька місяців, а лайм не більше 2 тижнів. М'якуш лимона прозоро-зелена, а у лайма зелена та більш насичена.Dec 20, 2017
Лайм не дуже популярний у Росії швидше за все через те, що ми віддаємо перевагу йому іншому представнику кислих цитрусових – лимон. Багато в чому вони схожі, але при цьому лайм стоїть, як правило, дорожче за лимон – через це перевага найчастіше віддається саме другому, настільки звичному російському оку.
Лайм можна використовувати як і лимон. Але варто пам'ятати, що він кисліший і гірший. Лайм чудово поєднується з червоним перцем. Його використовують для маринадів.
У лайме міститься багато вітаміну C та A, а також вітамінів B групи. Серед мікроелементів цього фрукта можна назвати калій, кальцій, фосфор, залізо. Високий вміст аскорбінової кислоти та калію, наділяють лайм властивістю зміцнювати кровоносні судини.