В склад лимончелло входить всього чотири інгредієнти – цедра лимона, чистий 95-97% зерновий спирт, очищена м'яка вода, білий цукор.
Лімончелло – традиційний італійська лікер. Спочатку може здатися, що лимончелло – це слабоалкогольний напій та італійці його п'ють як звичайний коктейль. Однак це не так, фортеця лимончелло 20 – 37%. П'ють лимончелло переважно на півдні італії, але лікер можна знайти і в серверній частині країни.
Саме тому пляшку перед вживанням варто помістити в морозильну камеру, а ще краще. заморозити "шоти" для розпивання лікеру, що скло було вкрите тоненьким шаром льоду. Посуд – лікер п'ється або з класичних "шотів", або з мініатюрних чарочок для лікеру, які нагадують келихи шампанського.