Основна відмінність кефіру від йогурту – це більш рідка текстура та тип мікроорганізмівякий використовується для приготування. «Для того, щоб приготувати кефір, необхідний кефірний гриб — завдяки йому продукт містить суміш бактерій та дріжджів і має низький вміст алкоголю, близько одного відсотка.26 May 2020
Кефір містить бактерії, здатні оселитися на стінках кишечника та сприяти відновленню його нормальної мікрофлори. Бактерії з натурального йогурту цього зробити не в змозі, але вони чудово очищають кишечник від шкідливих мікроорганізмів. Причому, йогурт справляється з цим завданням набагато краще кефіру.
Йогурт легко замінити будь-яким кисломолочним інгредієнтом – сметаною, кефіром, ряженкою або скислим молоком – ніколи не позбавляйтеся від прокислого молока, воно може стати в нагоді для випічки і десертів.
Кефір і йогурт дуже відрізняються саме за пробіотичними властивостями. Кефір має вищі пробіотичні властивості. Якщо конкретніше, то в кефірі може бути втричі більше пробіотиків, чим в йогурт.