Головна різниця між горілкою та віскі технологія виготовлення. Саме вона, поряд із сировиною, визначає склад напою та його органолептичні характеристики: запах, смак, колір. Віскі – це дистилят, який отримується в результаті перегонки зернового сусла. У вигляді сировини використовуються ячмінь, жито, пшениця, кукурудза.21 Feb 2019
Одна група дослідників вважає, що віскі шкідливіше горілки, так як містить більше сторонніх домішок, наприклад, ефірних олій, що не забираються дистиляцією, а горілка – ректифікат, у якому немає нічого крім води та спирту.
Віскі містить добавки та олії, які погано впливають на печінку та загальний стан організму. Чим чистіший алкоголь, тим безпечніший він для організму. А до складу цих трав'яних настоянок входять ароматичні олії, екстракти трав та етиловий спирт. Тому людині важко "перетравити" абсент та самбуку.
Говорять, що помірне споживання горілки гальмує утворення атеросклеротичних бляшок, знижує ризик виникнення стенокардії та ішемічної хвороби серця, а також може уберегти від артритів.