У чому різниця між агаром та желатином?

0 Comments 03:47

Желатин – Це продукт тваринного походження, що отримується з хрящів і сухожиль великої рогатої худоби. До його складу входять колаген та амінокислоти, що підтримують здоров'я хрящів та суглобів людини. Агарагар – Це продукт рослинного походження, що отримується з морських водоростей.

Існує думка, що агарагар кориснішечим желатин. Це не зовсім так, адже в обох добавках міститься велика кількість цінних поживних речовин. Желатин підходить для створення ніжних та м'яких желейних мас, наприклад заливних страв, повітряних десертів, пудингів.

– для приготування однієї і тієї ж страви, желатину знадобиться набагато більше, ніж його рослинного аналога. Желатин замінити агарагаром безумовно можна, можливо, головне дотримуватися пропорцій. У середньому, співвідношення агарагаром і желатину є 1:8, тому якщо потрібно 16 г желатину, слід взяти 2 г агарагара.

У кулінарному та кондитерському мистецтві агарагар найчастіше використовують як желеутворюючий компонент або загусник при приготуванні солодощів (легендарне «Пташине молоко», зефір і мармелад, низькокалорійна пастила і різні муси і желе — лише мала частина того, куди може додаватися даний інгредієнт).

Related Post

Як зняти генератор на ваз 21213 відеоЯк зняти генератор на ваз 21213 відео

Який генератор стоїть на ваз 21213 карбюратор? Карбюраторні машини ВАЗ-21213, ВАЗ-2131 та ВАЗ-2120 (Надія) оснащували іншим «геною» – 21213-3701010. Маркування зазначеного виробу КЗАТЕ (371.3701-02). Це 55-амперний пристрій на 770 Вт.