Ресторатор – людина, що регулює роботу кав'ярні, ресторану, мережі фаст-фуду та інших закладів у сфері харчування та ресторанної справи. Його робота пов'язана з усіма аспектами обслуговування відвідувачів: він має створити атмосферу закладу, регулювати роботу всіх співробітників, стежити за якістю послуг.
Ресторатор (фр. restaurateur) – творець, власник ресторану (мережі ресторанів). Підприємець, який розробляє концепцію ресторану та реалізує її у створенні свого закладу чи реалізації проекту ресторану на замовлення.
Повинен знати Ресторатор повинен володіти знаннями відразу в кількох областях. Насамперед, він повинен добре розбиратися в процесі закупівлі продуктів та приготування страв. Часто ресторатор, в рамках концепції ресторану, сам вибирає шеф-кухаря. Також він повинен володіти кадровими питаннями, тобто.
На етапі відкриття він відповідає за підбір персоналу, оформлення інтентер'єрів, бере участь у розробці загальної концепції, меню та винної карти. Надалі, завдання керуючого рестораном входить фінансова звітність, просування, маркетинг, спілкування з постачальниками, відвідувачами, організація роботи колективу.