Літію багато в яйцях, молоці та молочних продуктах, м'ясі, рибі, овочах. Добова потреба у ньому – близько 2 мг.
Зокрема, найбільше літію міститься в рослинах сімейства рожевих, гвоздикових та пасльонових, до яких належать помідори та картопля. Крім того, літій є у пшеничних проростках, меді, морській рибі, моркві, буряках, салаті.
Місце народження літію відомі в Чилі, Болівії (Солончак Уюні – найбільше у світі), США, Аргентині, Конго, Китаї (озеро Чаб'єр-Цака), Бразилії, Сербії, Австралії, Афганістані. У Росії її понад 50 % запасів зосереджено рідкометальних родовищах Мурманської області.
У 2021 році USGS (робота Геологічної служби Сполучених Штатів) випустила власний звіт щодо світових запасів літію:
- Аргентина – 19,3 млн тонн.
- Чилі – 9,6 млн тонн.
- Австралія – 6,4 млн тонн.
- Китай – 5,1 млн тонн.
- ДР Конго – 3 млн тонн;
- Каналу – 2,9 млн тонн.
- Німеччина – 2,7 млн тонн.
- Росія – 1 млн тонн.