Більшість із природних джерел астаксантину можна знайти у звичайному продуктовому магазині:
- червона форель,
- нерка,
- кижуч,
- кета,
- креветки, раки, краби,
- Червона ікра,
- журавлина,
- томати.
Jan 27, 2022
Природними джерелами астаксантину є водорості, дріжджі, лосось, форель, криль, креветки та раки. Haematococcus pluvialis є одним із найкращих джерел природного астаксантину (містить 3,8% у сухій речовині). Дикі види лосося містять 26-38 мг. астаксантину на кілограм м'яса.
Астаксантін збільшує загальне виробництво енергії мітохондріями, що покращує всі функції організму (5). Астаксантін не тільки покращують функцію мітохондрій, але й захищає їх шляхом зміцнення клітинних мембран та знищення шкідливих вільних радикалів.