У чому пити портвейн?

0 Comments 04:56

Пити порто слід із спеціальних келихів тюльпановидної форми: їх заповнюють лише наполовину – цей прийом допомагає глибокому аромату розкритися. На відміну від інших кріплених вин, портвейн не прийнято повторно закупорювати, а подавати його, як будь-яке вино, потрібно охолодженим.

Пити портвейн зі склянок або чашок (так, і так роблять деякі) – поганий тон. Для цього міцного вина келих слід взяти тюльпановидний. Тільки такий келих здатний «приглушити» запах спирту, який іноді дуже виразно відчувається у міцних винах типу портвейну.

П'ють білий портвейн охолодженим до 10–12 °С, найчастіше як аперитив разом з льодом, тоніком і часточкою лимона. Поєднання з основними стравами: сухі білі портвейни поєднуються з рибою та морепродуктами, запеченими на грилі, особливо з крабами, креветками, морськими гребінцями, добре доповнять суші.

Основна рекомендація щодо температури подачі портвейну: червоні сорти мають бути кімнатної температури (18°C), білі необхідно охолодити до 10–12°C. Це правило в цілому застосовується до всіх різновидів порто, проте деякі сорти краще розкривають свій смак за індивідуально підібраної температури.

Related Post

Навіщо потрібен вакуоль?Навіщо потрібен вакуоль?

В цілому, список функцій вакуолей включає: накопичення та зберігання води регуляція водно-сольового обміну підтримка тургорного тиску Вакуоль відіграє ключову роль у підтримці клітинного тургору, контролює переміщення молекул з цитозолю у

Як не стати жертвою в соціальних мережахЯк не стати жертвою в соціальних мережах

Як не потрапити на хитрощі шахраїв у соціальних мережах? Не переходьте за сумнівними посиланнями, які надходять Вам у особисті повідомлення у соціальних мережах і не відкривайте підозрілі вкладення у листах.