Щільні овочі краще заморожувати шоковою заморозкою. Складіть їх у контейнери чи пакети, увімкніть морозильник на максимально низьку температуру. При цьому способі овочі краще зберігають форму. Заморожуйте овочі невеликими партіями, не більше 2–3 кг за раз.18 лип. 2018 р.
У чому можна заморожувати овочі?
Добір та обробка овочів перед заморожуванням Добре промийте овочі, ретельно обсушіть і наріжте або натріть. Викладіть у ті, що щільно закриваються пластикові пакети, по можливості випустивши з них все повітря, і заморозьте.
У чому зберігати овочі?
Правила заморозки Набряклі від води овочі розширюються при заморожуванні і втрачають смак. Зберігати продукти порціями, найзручніше — у брикетах.. Такі упаковки поділяють їжу на порції, що компактно розміщуються в морозилці. Упаковка в герметичні пакети ще більше продовжує термін придатності овочів.