Вітаміни групи А, D, E, також бета-каротин, фосфор, мідь, залізо, калій, кальцій, натрій. У топленому маслі немає вуглеводів. 100 г продукту міститься 900 калорій. Також у топленому маслі є ненасичені жирні кислоти, у тому числі лінолева.Feb 4, 2021
Топлене масло вважається чистішим за складом, а значить, це корисніший інгредієнт. Справа в тому, що під час приготування з нього видаляється не тільки водний і вершковий компоненти, а й шкідливі домішки.
Палене масло – Традиційний продукт російської та індійської кухні. Після відповідної термічної обробки властивості вершкового олії змінюються. Його не тільки можна зберігати набагато довше, головне після витоплювання масло втрачає молочний жир і стає набагато кориснішим.
Якщо вірити Аюрведі, топлене масло гхі набагато легше засвоюється організмом, ніж звичайне вершкове масло; воно не піднімає рівень холестерину в крові, покращує травлення та зміцнює імунітет; покращує стан тканин, надає сприятливий вплив на сприйняття, розумову діяльність та репродуктивну діяльність.