У народній медицині розмарин використовують при порушенні травлення, запорах, здутті живота та діареї. Фахівці стверджують, що протизапальні та стимулюючі властивості активних речовин розмарину допомагають регулювати рух їжі у шлунково-кишковому тракті.
Дуже важливо, що розмарин не втрачає свій аромат при тривалій тепловій обробці, тому його можна додавати при жарінні, гасінні або запіканні продуктів. Розмарин додають у соуси та супи, а особливо добре він підходить до страв із сиру. Декілька листочків розмарину можна додати до десерту.
Чай з розмарином – Це відмінний засіб для профілактики та лікування цілого ряду захворювань. Його використовують не тільки для надання бадьорості та активізації розумової діяльності (хоча властивість розмарину прискорювати кровотік дуже сприяє більш швидкому та розважливому мисленню).