Безперечна користь від грилю полягає в тому, що він максимально зберігає у продуктах поживні речовини – вітаміни, мікроелементи, мінерали та ін.. Якщо говорити про інші способи приготування, то при варінні вони залишаються в бульйоні, а при жарінні просто руйнуються.
Переваги гриля Їжа не смажиться у власному соку; жир при грилюванні стікає по решітці, Овочі на грилі – Найкорисніший спосіб приготування овочевих страв. Готові продукти зберігають більше мінеральних речовин та вітамінів; М'ясо на грилі також має у своєму розпорядженні велику кількість корисних речовин.
Гриль – Установка (переносна або стаціонарна) для приготування страв на вугіллі, спеку. Функція гриля може бути вбудована в газову плиту, мікрохвильову піч. Страви, смажені на гриліназиваються «грильє» (фр. grillé).
Продукти, які категорично не можна смажити на грилі
- Бекон Бекон небезпечно смажити на грилі / Фото Unsplash. …
- Гамбургери Гамбургери виходять смачнішими у чавунних сковорідках / Фото Unsplash. …
- Свинячі відбивні та очищені креветки Креветки смажимо в панцирі / Фото Unsplash. …
- Листовий салат.
- Риба …
- Сири …
- Ковбаса
Jun 10, 2021