У чому користь баранини?

0 Comments 06:33

Бараніна є джерелом високоякісного протеїну та колагену. Крім того, у ній містяться вітаміни, мінерали, такі як вітамін В12, селен, цинк, залізо, ніацин, фосфор. А також незамінні амінокислоти, наприклад, лізин дуже цінний для нашого імунітету, або триптофан, пов'язаний з виробництвом серотоніну.

У ній міститься велика кількість легкозасвоюваних білків, мікро- та макроелементів. Мінеральних речовин і вітамінів в баранині приблизно стільки ж, скільки в яловичині та свинині. Але заліза більше, ніж у свинині, приблизно на 30%. Також баранина містить калій, натрій, кальцій, магній, фосфор, вітаміни В1, В2, РР.

У м'ясі підвищена концентрація фолієвої кислоти, що впливає практично на всі системи організму. Але особливу користь вона має для жінок, що виношують малюка. Регулярне вживання баранини сприяє усуненню анемії завдяки великій кількості заліза (не менше, ніж у яловичині).

Баранина категорично заборонена, якщо у вас гастрит із підвищеною кислотністю, виразка, захворювання печінки, жовчного міхура чи нирок. М'ясо протипоказане і при подагрі, артриті, гіпертонії. З особливою обережністю потрібно споживати продукт людям похилого віку.

Related Post

Навіщо людина використовує електрику?Навіщо людина використовує електрику?

Електрику використовують не тільки для освітлення, але й передачі інформації (телеграф, телефон, радіо, телебачення), і навіть приведення механізмів у рух (електродвигун), що активно використовується на транспорті (трамвай, метро, ​​тролейбус, електричка)