Відвар із квіток амаранту підвищує імунітет організму, виводить із нього всі шлаки, відновлює клітини печінки, перешкоджає виникненню ракових пухлин, розщеплює жири та допомагає швидкому схуднення. Він відновлює роботу щитовидної залози та органів внутрішньої секреції.
Що таке амарант і як його їдять?
- Пагони та стебла – додають у супи та соуси як зелень або готують разом з іншими овочами.
- Листя – можна їсти як шпинат.
- Насіння – їдять сирими або приготовленими, роблять із них борошно та крупу.
Листя амаранту багаті на пептиди, що уповільнюють запальні реакції і запобігають клітинним мутаціям. Рослина покращує травлення, нормалізує рівень холестерину та забезпечує організм будівельним матеріалом, сприяючи відновленню пошкоджених та формуванню нових тканин.