Правильне вживання зерна передбачає ще й попереднє замочування. Саме замочування допомагає нейтралізувати фітинову кислоту, що міститься в зернах, яка може з'єднуватися в кишечнику з кальцієм, магнієм, міддю, залізом і цинком і перешкоджати тим самим їх засвоєнню.
Вона заважає організму засвоювати повною мірою вітаміни та мінерали, які містяться у крупах. Якщо пшоно або булгур не пройшли попереднього замочування, наш організм не отримає заліза, магнію, кальцію, цинку, фосфору, вітамінів групи В.
Крупа повинна трохи пузиритися. Варіть близько 20 хвилин або до тих пір, поки рідина не вбереться. Залишіть кашу настоюватися під кришкою на 5–10 хвилин.