Сіль допомагає вбити мікроби в курячому м'ясі. Якщо ви впевнені як продукт, то замочувати курку можна і у звичайній воді. Якщо є підозри, що в курці можуть бути антибіотики, краще замочити її в мінеральній воді. Крім того, мінеральна вода робить м'ясо ніжним і соковитим.
За рахунок витримки в сольовому розчині волокна насичуються вологою і при запіканні м'ясо стає дуже ніжним, м'яким та неймовірно соковитим. Виходить у міру солоним. І смак, і аромат у курки чудові.
Розріжте курку на дві половинки або відразу на порційні шматки та залийте половиною соляної суміші. Залишіть на пару годин, потім промийте курку проточною водою і знову повторіть процедуру, — радить «ЗДОРОВЕДІВ».
Цей спосіб допоможе позбавити м'ясо антибіотиків, якщо ви купуєте його в магазині або у неперевірених продавців. Вимочувати курку можна як у прісній воді з-під крана, так і у мінеральній. Вона теж допомагає позбавити м'ясо від антибіотиків і гормонів, якими "напихують" курок.