Навіщо замочувати крупу проти ночі?

0 Comments 02:37

Фітинова кислота, що міститься в злаках, крупах, бобових, гороху і навіть горіхах, перешкоджає всмоктуванню нутрієнтів у нашому кишечнику. А традиційна процедура замочування на кілька годин чи ніч призначена для деактивації цієї кислоти.

Замочувати необхідно все крупи без винятку. Це не вимагає великих зусиль і забирає зовсім небагато часу. Дрібну крупу (наприклад, пшоно та гречку) перед варінням достатньо замочити хоча б на 15 хвилин. Тверду велику крупу (наприклад, перлову або коричневий рис) краще замочити на ніч.

Усе крупи необхідно замочувати, навіть пластівці! Винятком є ​​кус-кус, булгур, пропарена або обсмажена гречка, пластівці з пророщених злаків. Для замочування найкраще підходить керамічний, емальований або скляний посуд.

Завдяки замочування помітно покращуються смакові якості страви. До того ж цей процес не займає великої кількості часу. Також завдяки замочування можна прискорити процес травлення, полегшивши засвоєння всіх корисних речовин, якими багата крупа.

Related Post

У якому віці починають мчати кури Голошийки?У якому віці починають мчати кури Голошийки?

Особливості породи Голошийки вважаються добрими несушками. Починають мчати у 5,5-6 місячному віці. Яйця досить великі 58-60 г, білі чи кремові. Несучість 160 яєць на рік. Так у якому віці починають

Як швидко вмирають від метилового спирту?Як швидко вмирають від метилового спирту?

Смертельна доза метилового спирту – 100 мл, а летальність при отруєнні – 90%. Причому гинуть в основному в першу добу, – пояснив медик.28 Jan 2020 Симптоми гострого отруєння метанолом залежно