Справа в тому що сухофрукти в процесі випічки вбирають досить багато вологи. Тому при «дозріванні» кексу велика ймовірність того, що цукати почнуть «цвісти» і псуватися. Тому для такої випічки цукати важливо заздалегідь заспиртувати у алкоголі.
Алкоголь, наприклад, коньяк або бренді, розкривають смак засушених фруктів, роблячи його багатшим і ніжнішим. Можна, можливо замочувати їх і за півгодини до випічки, а можна заготувати про запас і зберігати потім довго, адже коньяк — чудовий консервант.
21.04.2021 р. Найкращий спосіб підготувати родзинки для випічки – дати йому настоятися в коньяку! Особливо це актуально для приготування на святвечір сочіва, а також для пасок, сирної пасхи та іншої великодньої випічки. На Випічці-онлайн ви можете переглянути різноманітні великодні рецепти.
Якщо цукати засохли, чи можна розм'якшити? Можна, але все ж таки згадайте, коли ви їх купували, раптом вже не варто ними користуватися. Для розм'якшення цукатів поваріть їх у цукровому сиропі на повільному вогні, спробуйте на смак раз на 10 хвилин.