Варити яйця на невеликому вогні. Свіжі яйця (до 4 днів) потрібно варити на 2-3 хвилини довше. Після варіння обдайте яйця холодною водою – так легше чистити від шкаралупи.Apr 27, 2022
Якщо яйця потрібно приготувати заздалегідь, їх слід зберігати в холодній водіщоб вони не пересохли. А перед подачею трохи прогріти їх, опустивши в гарячу воду.
Просто яйця краще закладати в киплячу воду, щоб зварити потрібну консистенцію. Але класти зовсім холодними не можна, вони тріснуть через перепад температури. На початку яйця потрібно промити щіточкою, потім покласти на пару-трійку хвилин у теплу воду. А потім класти в киплячу воду.
Для більшої точності можна класти яйця вже в киплячу воду: тоді яйце круто буде зварено за 10 хвилин, у мішечок – за 6-8 хвилин, некруто – за 5 хвилин.