Іноді качан росте нещільним, пухким. Щоб позбутися цієї пухкості, приблизно за місяць до збирання врожаю у капусти обрізають нижнє листя. Після видалення рослина перестає витрачати поживні речовини на їх зростання, а направляє їх у потрібне місце – до самого качану.3 Aug 2020
При видаленні нижнього листя рослина недоотримує значну частину поживних речовин, формується пухкий качан і надовго затримується дозрівання врожаю. Висновок: обламувати криючі листя у будь-яких видів капуста не доцільно.
Не зовсім бажано знімати навіть пожовклі листя, так як їх і черешків триває відтік поживних речовин у качан. Обриваючи нижнє листя, городник свідомо знижує врожай та якість продукції. Крім того, через ранки в рослину потрапляють шкідливі організми, що спричиняють захворювання.
Нестача калію І найчастіше добривом справді можна обійтися, адже капуста блідістю та пожовтінням листя реагує саме на нестачу одного з основних елементів живлення – калію. Дорослі рослини менше схильні до калійного голодування, а ось у розсади капусти жовтіють листя невдовзі після висадки в бідний ґрунт.