Діоксид сірки називають також сульфітом або сірчистим ангідридом. Це дозволена добавка, яка, по-перше, запобігає розмноженню бактерій та грибів. По-друге, гальмує ферментативне потемніння фруктів та овочів і, по-третє, збільшує термін придатності продуктів., – пояснює Марина Андрєєва, харчовий технолог.06 Nov 2019
І ось навіщо: Диоксид сірки захищає вино від мікробів та бактерій, а також від передчасного окислення, старіння та перетворення на оцет. Якщо його не додавати, то вино ризикує випадково забродити в пляшці, а через бактерії в ньому може з'явитися не найприємніший смак і аромат.
Диоксид сірки – харчова добавка, якій у міжнародній класифікації присвоєно код Е220, є консервантом, запобігає росту та розмноженню бактерій та грибків.
Диоксид сірки — це безбарвний газ з характерним різким запахом (запах сірника, що спалахує), димиться на повітрі. У чистому вигляді речовина отруйна. Воно розчиняється у воді, при мінусовій температурі переходить у рідкий стан і утворює сірчисту кислоту. ГДК максимально-разового впливу – 0,5 мг/м3.